Предложения за туризъм Включване в сайта WIFI Bulgaria Info
BG
ENG
DE
RU
PL
 
  За България
  История
  Туристическа информация
  Черно море
  Река Дунав и Предбалкана
  Стара планина - Балканът
  Витоша и Струма
  Средна гора и Тракия
  Рила и Пирин
  Родопите

  100 туристически обекта
  Съкровищата на траките
  Българските манастири
  Паметници на UNESCO
  SPA курорти
  Селски туризъм
  Ловен туризъм
  Еко - туризъм

  София
  Варна
  Пловдив
  Бургас

  Фотоалбум
  Карта на сайта
  Партньорска програма
  За нас
Варна
Златни пясъци, Аладжа манастир
Албена, Балчик, Кранево
Св. Св. Константин и Елена, Слънчев ден
Варненска област
Шабла, Дуранкулак, Крапец, Русалка
Обзор, Бяла, Шкорпиловци
Несебър, Поморие, Равда
Приморско, Китен, Лозенец
Царево, Ахтопол, Синеморец

Приморско е климатичен курорт и център на младежки туризъм. Намира се на 50 км от Бургас на нос между залива Стамополо и Дяволския залив. Известен е с привлекателни пясъчни плажове. Тук има над 80 почивни станции, домове и летни лагери за младежи и студенти, летен театър. Има прекрасен парк с много алеи и стара дъбова гора. Двата просторни плажа са с чисти и фини пясъци, обградени с живописни дюни. Климатът е континентално-средиземноморски със слънчево лято и свежи ветрове.

Китен e с 1000 жители на 55 км южно от Бургас. Намира се на полуостров, обграден от два живописни залива с два плажа. Северният плаж е Атлиман, а южният граничи с река Китенска. Сезонът е от май до октомври, а горите около града не позволяват летни горещини. В Китен има много луксозни частни хотели и почивни станции, както и 6 къмпинга на юг. Многобройните уютни ресторантчета, барове, дискотеки, спортни комплекси и басейни, луна паркът предлагат разнообразни развлечения.

Селището е основано от траки, на южният плаж са намерени амфори от VI в.пр.Хр. Тук е била крепоста Урдовиза (Орудиза). Tова име е в памет на Стана Урдовиза – красива българка, желана от турския султан. Султанът й обещал, че ще освободи територията, която тя успее да обходи за един ден. Тя успява да освободи цяла Странджа и умира заедно със своя кон Атлиман в Китен.

Лозенец е малко селце на 65 км. южно от Бургас между Царево и Китен. Селцето е с много зеленина, кокетно и уютно. Има дълъг хубав плаж, чудесна природа и уникална атмосфера и се посещава от хиляди туристи. Близостта на Странджа го прави неповторимо място за почивка. Двата охраняеми плажа в Лозенец са със златист, мек и ситен пясък. Близо до селото се намират плажовете на къмпинги "Оазис" и "Корал". Рибарите могат да се отдадат на страстта си в морето, близките реки или язовири. За децата има малък Увеселителен парк.
Хотели в Лозенец

 
2005-2022 BgTourInfo © All Rights Reserved