Предложения за туризъм Включване в сайта WIFI Bulgaria Info
BG
ENG
DE
RU
PL
 
  За България
  История
  Туристическа информация
  Черно море
  Река Дунав и Предбалкана
  Стара планина - Балканът
  Витоша и Струма
  Средна гора и Тракия
  Рила и Пирин
  Родопите

  100 туристически обекта
  Съкровищата на траките
  Българските манастири
  Паметници на UNESCO
  SPA курорти
  Селски туризъм
  Ловен туризъм
  Еко - туризъм

  София
  Варна
  Пловдив
  Бургас

  Фотоалбум
  Карта на сайта
  Партньорска програма
  За нас
Варна
Златни пясъци, Аладжа манастир
Албена, Балчик, Кранево
Св. Св. Константин и Елена, Слънчев ден
Варненска област
Шабла, Дуранкулак, Крапец, Русалка
Обзор, Бяла, Шкорпиловци
Несебър, Поморие, Равда
Приморско, Китен, Лозенец
Царево, Ахтопол, Синеморец

Обзор е в залив между нос "Св. Атанас" и Еминската планина, в устието на река Двойница. На 50 км. от града няма промишлени предприятия и пристанища, което го прави изключително място с природа, съчетала морето и планината. Обзор е тих и спокоен курорт с 10 километров плаж, гори, минерални извори и красива природа. Градът е на Международен път Е - 79. Варна е на 60 км, Бургас на 75, а до Слънчев бряг и Несебър е 37 км.

Благоприятното разположение на града е оценено от елините, основали тук колонията Навлох. По времето на Римската Империя е издигната крепоста Хелиополис (Слънчев град). Намерени са останки от храм на Юпитер, римска баня и водопровод. Тук е била границата между България и Византия, имало е защитен вал и крепост Козяк.

Развитието на Обзор като курорт започва през 1925 г., когато са построени първите почивни станции. Днес гостите му могат да изберат планината и морския бряг. Плажната ивица е дълга около 10 километра с ширина 60 м. Особенно красиви са южният плаж и плажът Иракли. Там билото на Стара планина се спуска към брега на морето от 97 метра. Планинската крайградска зона с минералните извори е идеално място за излети, разходки, пикници.

В града има футболно игрище, тенис - корт, спортни площадки. През лятото се организират културни и спортни прояви. В края на юли се провеждат традиционните Нептунови празници. Читалище "Изгрев" организира разнообразни културни програми с участието на известни наши артисти.

За Обзор
История
Природа
Хотели в Обзор

Бяла (2 300 жители) е на 60 км от Варна. Селището е на повече от 500 години, известен лозаро-винарски район. Малък и спокоен курорт, който предлага не само великолепно море и условия за лятна почивка, така и вечнозелени гори наоколо. Има много малки семейни хотели. Наблизо е разположен палео-геоложкият обект Белите скали.

Шкорпиловци е на около 40 км. южно от Варна. Плажната ивица с дължина от 13 км. и ширина до 100 м. е най-дългата на българското Черноморие. Чистият великолепен пясъчен пояс започва от устието на река Камчия на север и достига до Бяла на юг. Изключително спокойно и очарователно място, подходящо за семеен туризъм, за семейства с малки деца, риболовци, авантюристи и почитатели на природата.

В близост до селото се намират резерватът за редки растителни и животински видове Лонгоза. От север и юг е заградено от два ръкава на Шкорпиловска река, тук се намира Черни нос, който е най-северната точка на Стара планина при допира й с Черно море.

Вилно селище "Панорама" - Шкорпиловци
Вилно селище "Панорама" се намира на самия бряг на морето във вековна гора. Селището работи целогодишно и предлага бунгала с 2, 3, 4 легла и вили на две нива с хол с разтегателен диван, кухненски бокс и две спални. Само един тесен горски път дели морето и чистият плаж от механа "Панорама". Тя е със 160 места - 120 в механата и 40 на терасата. За децата има изградена площадка за игра сред вековните борове.
Допълнителна информация
Вилно селище "Русалка" - Шкорпиловци
Намира се на 40 км. южно от морската столица Варна в непосредствена близост до природен резерват "Камчия" и е на 300 метра от морето. Селището работи целогодишно и предлага бунгала в отлично състояние, съчетани с чудесни условия за почивка. Целогодишно на разположение на гостите е бистро “Русалка” с 40 места. При нeобходимост може да се ползва транспорт до Варна и други услуги срещу допълнително заплащане.
Допълнителна информация
 
2005-2022 BgTourInfo © All Rights Reserved