Предложения за туризъм Включване в сайта WIFI Bulgaria Info
BG
ENG
DE
RU
PL
 
  За България
  История
  Туристическа информация
  Черно море
  Река Дунав и Предбалкана
  Стара планина - Балканът
  Витоша и Струма
  Средна гора и Тракия
  Рила и Пирин
  Родопите

  100 туристически обекта
  Съкровищата на траките
  Българските манастири
  Паметници на UNESCO
  SPA курорти
  Селски туризъм
  Ловен туризъм
  Еко - туризъм

  София
  Варна
  Пловдив
  Бургас

  Фотоалбум
  Карта на сайта
  Партньорска програма
  За нас
Варна
Златни пясъци, Аладжа манастир
Албена, Балчик, Кранево
Св. Св. Константин и Елена, Слънчев ден
Варненска област
Шабла, Дуранкулак, Крапец, Русалка
Обзор, Бяла, Шкорпиловци
Несебър, Поморие, Равда
Приморско, Китен, Лозенец
Царево, Ахтопол, Синеморец

За Обзор
История
Природа
Хотели в Обзор

След долината на река Камчия, Стара планина достига долината на река Двойница и завършва на юг от Обзор. Последната й част е Еминската планина. Тя е широка и ниска. Спуска се стръмно към долината на река Хаджийска. Завършва в Черно море с високия 60 м. нос Емине. След това брега рязко завива на запад в продължение на почти 15 км и започва Бургаския залив. В тази част на планината растат предимно широколистни гори, има и пасища и обработваеми земи. Пейзажът е разнообразен и много красив.

Обзор се намира в полите на тази планина в залив между нос Св. Атанас и Емине, в устието на река Двойница. Низината на реката е влажна и много плодородна. На юг от речния лиман започва 10 километровия плаж на Обзор. На места той е широк над 60 м. Пясъкът е финозърнест със златист цвят. Особенно красиви са южният плаж и плажът Иракли. Там билото на Стара планина се спуска към брега на морето от 97 метрова скала.

Освен морето, гостите на Обзор могат да изберат и планината за своя отдих. Около града има разкошни гори. В планината расте дъб, габър, бук. Около курорта има гора от липи, които са особенно красиви, когато цъфтят.

В югозападна посока се намира височините Балабана, а на около 5 километра - Манолова ачма и Чекелес. Тук има минерални извори. На север е гористия баир Дебелата баба. В посока към старинната крепост са Янкутепе, Дългият сърт и Калето
 
2005-2022 BgTourInfo © All Rights Reserved