Предложения за туризъм Включване в сайта WIFI Bulgaria Info
BG
ENG
DE
RU
PL
 
  За България
  История
  Туристическа информация
  Черно море
  Река Дунав и Предбалкана
  Стара планина - Балканът
  Витоша и Струма
  Средна гора и Тракия
  Рила и Пирин
  Родопите

  100 туристически обекта
  Съкровищата на траките
  Българските манастири
  Паметници на UNESCO
  SPA курорти
  Селски туризъм
  Ловен туризъм
  Еко - туризъм

  София
  Варна
  Пловдив
  Бургас

  Фотоалбум
  Карта на сайта
  Партньорска програма
  За нас
Враца, Парк "Врачански Балкан", Леденика
Габрово, Етъра, Боженци, Соколски манастир
Искърски пролом, Манастирите в Черепиш и Седемте престола
Тетевен, Рибарица, Гложенски манастир, Съева дупка
Троян, Черни Осъм, Орешак, Троянски манастир
Парк "Централен Балкан", Връх Ботев
Парк-музей "Шипка"

Априлци (4 700 души) е на 205 км. от София. Градът е с богата история и красива природа. Още през 1812 год. към църквата е открито килийно, а от 1850 г. и светско училище. През 1872 год. Левски основава революционен комитет. Местните свободолюбиви балканджии взимат масово участие в Априлското въстание. След 100 години, четири села – Ново село, Видима, Зла река и Острец се обявяват за град Априлци.

Близоста до планината, почивните бази и частни квартири в съчетание с гостоприемството на балканджиите са най-голямото очарование на града. Тук е царството на скалите, издигащи се от всички страни. За сериозните планинари са походите до върховете Ботев, Марагидик, Триглав. Тук е Северния Джендем с най-високия водопад в България - "Райското пръскало" и единственото в Стара планина находище на алпийска роза. Батошевският манастир от XIII век се намира се на 20 км. от Априлци.

Дебнево е на 25 км. североизточно от Троян, в долината на река Видима. В центъра на селото се намират останки от средновековната крепост "Калето" от XII в. В нея са открити останки от всекидневието, военния бит, занаятчийски и земеделски инструменти, оръжейна работилница. В селоро има и музейна сбирка с три раздела: Археология, Етнография и Нова история.

Хотел "Дебнево"
Семеен хотел „Дебнево" се намира в центъра на селото, по пътя за град Априлци. Уникално разположение и изглед към река Видима, планината и мост, изграден изцяло от камък. Хотелът предлага настаняване на 17 човека в 4 двойни и 3 тройни стаи. Отоплението е с локално парно. Ресторантът е с 50 места, има тераса над река Видима и лятна градина.
Допълнителна информация

Шипково е от около 1630 г, в долината на река Ръждавец – приток на Бели Осъм, в зоната на Национален парк “Централен Балкан”. Името си е получило от шипковите храсти наоколо. Курортът “Шипковски минерални бани” е на 700 м надморска височина. Има умерено-континентален климат, чиста природа, вековни гори, бистри планински ручеи, скални образувания и пещери. Това прави Шипково търсено и посещавано място.

Шипково е известно с лековитите си минерални води с температура 18-38 оС. Има два минерални извора и пет сондажа. Лечението се извършва чрез пиене и балнеолечение в център с капацитет 1000 души дневно. В района има много туристически атракции, маршрути и еко-пътеки. По планинските масиви растат боровинки, къпини, диви малини, гъби и лековити билки.

Чифлик е разположен на горното течение на река "Бели Осъм", сред хълмовете на Троянския балкан. Най-ниската част е на 600 м. надморска височина, а най високата е връх "Боба" (1707 м.). Съчетанието на планина и минерална вода го прави притегателна точка за туризъм както от хора, любители на водните забавления, така и от тези, харесващи преходите до околните планински хижи в Троянски балкан.

В горната част на Чифлик е бързо развиващия се курортен комплекс в близост до открития минерален извор, с който се пълни големия открит басейн с олимпийски размери и множество по-малки в почивните станции. Минералната вода е с температура 50 оС. Мястото на атрактивния курортен комплекс сред околните хълмове, покрити със свежа зеленина и минерална вода представляват уникално съчетание на различни условия, рядко срещани по нашите курорти. Големият басейн работи от средата на май до края на септември

Хотел "Вълеви къщи-ОК"
Освен всичко, което е оставила природата в този прекрасен кът, ние Ви предлагаме топлите човешки отношения, все повече липсващи ни напоследък ...

 
2005-2022 BgTourInfo © All Rights Reserved