Предложения за туризъм Включване в сайта WIFI Bulgaria Info
BG
ENG
DE
RU
PL
 
  За България
  История
  Туристическа информация
  Черно море
  Река Дунав и Предбалкана
  Стара планина - Балканът
  Витоша и Струма
  Средна гора и Тракия
  Рила и Пирин
  Родопите

  100 туристически обекта
  Съкровищата на траките
  Българските манастири
  Паметници на UNESCO
  SPA курорти
  Селски туризъм
  Ловен туризъм
  Еко - туризъм

  София
  Варна
  Пловдив
  Бургас

  Фотоалбум
  Карта на сайта
  Партньорска програма
  За нас
Варна
Златни пясъци, Аладжа манастир
Албена, Балчик, Кранево
Св. Св. Константин и Елена, Слънчев ден
Варненска област
Шабла, Дуранкулак, Крапец, Русалка
Обзор, Бяла, Шкорпиловци
Несебър, Поморие, Равда
Приморско, Китен, Лозенец
Царево, Ахтопол, Синеморец

Слънчев бряг е на 40 км северно от Бургас и 430 км от София. Курорта съществува от 1958 г, заема територията между Свети Влас и Несебър, като почти се слива с тях. Разполага с около 120 хотела, 2 къмпинга и много места за развлечения. Тук се провеждат много международни фестивали, модни ревюта, плажни състезания и др. Има бази за сърфинг, водни ски, яхти, тенис-клубове, конна база, боулинг, открити и закрити басейни, мини-голф. Големият амфитеатър е с 1000 места.

По-голямата част от хотелите са напълно обновени и модернизирани. Двата къмпинга “Емона” и “Слънчев бряг” разполагат с неограничен брой места. За бунгалата е добре да се правят предварително резервации. В курорта има много ресторанти и магазини.

Курортното селище Свети Влас е на южните склонове на Стара планина, на 40 км от Бургас. Заема северната част на залива, край който са Слънчев бряг и Несебър. Основано е през II век от траките. Тук е имало 4 манастира, опожарени от пирати през XVII век. През турското робство е носил името "Голям манастир", а от 1886 г. е Свети Влас.

Климатът и уникалното разположение между планина и море са много благоприятни за лечение на редица заболявания. Слънчевите дни са 240-260 годишно при сравнително мека зима. Тук е единствения в страната Морски санаториум. Плажната ивица е 16 000 м2 с дължина 1000 м и средна ширина 16 м. На територията му има нови 4, 3 и двузвездни хотели и частни квартири. Разнообразният релеф, съчетан с тишина и спокойствие, създават условия за приятна и романтична почивка.
Хотели в Свети Влас

Слънчев бряг, Свети Влас
Слънчев бряг
Свети Влас
 
2005-2022 BgTourInfo © All Rights Reserved