България, Туристическа, Информация
Предложения за туризъм Включване в сайта WIFI Bulgaria Info
BG
ENG
DE
RU
PL
 
  За България
  История
  Туристическа информация
  Черно море
  Река Дунав и Предбалкана
  Стара планина - Балканът
  Витоша и Струма
  Средна гора и Тракия
  Рила и Пирин
  Родопите

  100 туристически обекта
  Съкровищата на траките
  Българските манастири
  Паметници на UNESCO
  SPA курорти
  Селски туризъм
  Ловен туризъм
  Еко - туризъм

  София
  Варна
  Пловдив
  Бургас

  Фотоалбум
  Карта на сайта
  Партньорска програма
  За нас
Природата на България предоставя изключителни възможности за екологичен туризъм. Мрежата от 3 национални и 11 природни парка, 89 резервата и 2234 природни забележителности създават чудесни условия за развлечения и отдих. Съществуват различни възможности: пешеходен, велотуризъм, конна езда, фото лов, наблюдение на диви животни, алпинизъм и пещернячество. В парковете се насърчава предимно пешеходния туризъм с цел опазване на природата.

Планините имат добра проходимост, туристическа инфраструктура, туристически и образователни маршрути. Маркираните планински пътеки са с обща дължина около 37 000 км. За изследване и опазване на редките растителни и животински видове са създадени Природозащитни центрове за обучение и информация.

Повече от 150 000 души годишно посещават българските национални паркове. На територията им има много хижи, места за паркиране и къмпинги. В населените места около парковете са организирани посетителски центрове. За сигурността и безопасността се грижат Българския туристически съюз и Планинската спасителна служба.

 
2005-2022 BgTourInfo © All Rights Reserved