Предложения отдыха
BG
ENG
DE
RU
PL
 
  Болгария
  История и культура
  Туристическая информация
  Черное море
  Река Дунай, Предгорие
  Стара планина - Балканы
  Витоша, Струма
  Долина Роз, Фракия
  Рила, Пирин
  Родопы

  100 туристкие обекты
  Фракийские сокровища
  Болгарские монастиры
  Мировое наследие
  Бальнеолечение
  Деревенский туризм
  Охота и рыболовство
  Экологический туризм

  София
  Варна
  Пловдив
  Бургас

  Фотогалерия
  Карта сайта
  Свяжитесь с нами
Почивката на село е предпочитана от все повече хора. Природата, фолклорът, обичаите и занаятите, традиционната кухня и известното българско гостоприемство привличат много българи и чужденци. На село туристът може да се включи в селскостопански дейности, преходи с коне и каруци, в занаятчийски дейности (дървообработване, резбарство, текстил, керамика, тъкачество, ковачество и др.) Да занесе вкъщи платно, глинен съд или друг предмет, изработен от собствените му ръце. Може да се включи в кулинарни курсове или дегустации на вино, да изучава българския фолклор, да наблюдава местните празници

Настаняването е в семеен хотел, гостите могат се хранят на заедно със стопаните. Поднасят се традиционни ястия и екологично чисти храни и напитки. При желание туристите могат да участват в приготвянето на храната. Повечето стопани отглеждат разнообразни зеленчуци, овощни дръвчета, грозде, домашни животни и птици. Произвеждат различни вина, ракии, месни деликатеси и разбира се, прочутото домашно българско кисело мляко.

Туристите научават за традициите в селскостопанското производство. Ръчното косене и доене, производството на домашно сирене и кашкавал, кисело мляко, сладка и конфитюри са важни елементи от туристическия продукт на България.

 
2005-2022 BgTourInfo © All Rights Reserved